woensdag 26 maart 2008

Paas en Pasquetta

Paas 2008 in Italie: 380 miljoen gewone eieren en 40 miljoen verkochte chocolade eieren. We zijn naar Napels vertrokken om Paaszondag met familie te vieren met, inderdaad, een overvloed aan chocolade eieren voor de neefjes en nichtjes. In Italie moet je dan denken aan zo'n Kinder-ei (bestaan die nog in Nederland?), maar dan 10 keer zo groot in kleurig folie verpakt en met een 'thema', zodat je ongeveer weet wat voor een kadootje erin zit: Winks, Spiderman, Barbie, en alle andere marketing verzinsels die goed zijn voor de verkoop. Ook de kleinste heeft voor het eerst chocola gegeten, hij was wel onder de indruk geloof ik hahaha.

Tweede paasdag heet in het italiaans Pasquetta - vrij vertaald 'kleine Paas' - en op Pasquetta gaat heel Italie traditioneel Picknicken. Beetje jammer dat het nu zo vroeg in het jaar viel, zelfs het zuiden van Italie kon geen garantie voor zon geven. De regen viel hier dan ook met bakken uit de hemel.... Voor ons bleef het recept echter hetzelfde: 1 barbeque - 14 vrienden - 12 kilo vlees - 80 artisjokken - 30 tenen knoflook - 2 liter olijfolie - veel wijn en water. Het enige verschil was dat de barbeque bij iemand thuis in de tuin werd aangestoken onder een afdakje, en niet ergens in een weiland :D. Het resultaat was prima, hahaha, ik kan alleen voorlopig geen artisjok meer zien!